Et bygbrød er et sundt
groft brød. Lavet af de
rigtige råvarer, bliver det
rigtig lækkert. Melet er fra
Fru Møllers Mølleri.
Hun har ikke bygmel
i sortimentet endnu,
men hvis du spørger
laver hun det til dig



knækkede bygkernerbrød med bygmel bygmel bygbrødfriskost, lav selv ost
 

Jeg elsker at prøve nye madting. Udgangspunktet
for nedenstående, var en artikkel om bygmels
indvirkning på blodsukkerstigning, noget der har
værdi for os diabetikere

bygbrød bygmel frisk ost
Opskrift Lynbrød med Bygmel

3-4 dl. lunken vand
50 gr. gær
1 æg
1 spsk. honning
1 tsk. salt
røres rundt til det er blandet.
tilsæt derefter i rækkefølge

2 dl. bygkerner
3 dl. bygmel
4 dl. Ølandshvede
evt. 3 spsk. oregano, eller andre krydderurter


Dejen fyldes i en bageform og hæver et kvarter/halv time.
Stilles i en kold ovn, der tændes på 225 grader.
bages 35 minutter, tages ud af formen og bages færdig 5-10 minutter


vil du læse mere om bygmelets egenskaber så læs her

Nå Ja! der der hvide noget på brødet!

Det er hjemmelavet frisk ost med krydderurter
Man kan lave meget forskellig ost derhjemme,
men det her er noget af det nemmeste.

Opskrift på friskost med krydderurter:

8 dl. Yoghurt naturel
5 dl. cremefraiche 18%
1/2 dl. krydderurter
fx purløg,persille og basilikum
(prøv at lave den med dine yngligs krydderier
her er det kun fantasien der sætter grænser)
ca. 1 tsk. salt
friskkværnet sort peber

Opvarm forsigtig yoghurt og cremefraiche
til 45 grader, så blandingen skiller.
rørheletiden. hæld blandingen op i et
rent viskestykke og lad det dryppe af
i 4 - 5 timer

Hæld ostemassen i en skål, bland
krydderurterne i og smag til med salt og peber

Osten opbevares i køleskabet til den skal spises.

Smagen bliver bedst, når den får lov at stå
på køl et par timer inden brug

Lav din egen hjemmeside med mono.net